Kaira Looro 2022

Το Σπίτι των Παιδιών

Για την προστασία της υγείας και την πρόληψη του υποσιτισμού

Το Kaira Looro Architecture Competition είναι ένας διαγωνισμός σχεδιασμού ανοιχτός σε φοιτητές και νέους αρχιτέκτονες με στόχο να ανακαλύψουν νέα ταλέντα και να υιοθετήσουν μοντέλα βιώσιμης αρχιτεκτονικής για ανθρωπιστικούς σκοπούς για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής στις αναπτυσσόμενες χώρες. Παρέχονται χρηματικά έπαθλα, πρακτική άσκηση και κατασκευές για τους νικητές, που επιλέγονται από μια διεθνή κριτική επιτροπή που αποτελείται από αναγνωρισμένα αρχιτεκτονικά γραφεία.
Φανταζόμαστε ένα «Σπίτι για Παιδιά» σαν ένα ζεστό και φιλόξενο μέρος όπου μπορούν να διεξαχθούν δραστηριότητες που αποσκοπούν στην πρόληψη του υποσιτισμού των παιδιών σε μια αγροτική περιοχή. Τα σημερινά παιδιά είναι οι αυριανοί ηγέτες. Η σωστή τους ανάπτυξη είναι απαραίτητη για την οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος.Βραβεία

1ο Βραβείο:
5.000€ + Κατασκευή + Πρακτική Άσκηση στο Kengo Kuma
2ο Βραβείο:
2.000€ + Πρακτική Άσκηση στο Mario Cucinella Architects
3ο Βραβείο:
1.000€ + Πρακτική Άσκηση στο SBGA Blengini Ghirardelli
2 Επίτιμες αναφορές 100€
5 Ειδικές αναφορές
20 Φιναλίστ
20 Top 50

Ημερολογιο και προθεσμιες

Πρώιμες εγγραφές : 15 Ιανουαρίου - 28 Φεβρουαρίου 2022
Κανονικές εγγραφές : 1η Μαρτίου - 10 Απριλίου 2022
Καθυστερημένες εγγραφές : 11 Απριλίου - 15 Μαΐου 2022
Προθεσμία απάντησης σε συχνές ερωτήσεις : 1η Ιουνίου 2022
Προθεσμία υποβολής: 13 Ιουνίου 2022
Αξιολόγηση κριτικής επιτροπής : 27 Ιουνίου - 03 Ιουλίου 2022
Ανακοινώσεις νικητών : 11 Ιουλίου 2022

Λήψεις

Γλώσσες οδηγιών:
en | fr | it | es | pt | pl | tr | zh | ar | ja | el
[Λήψη όλων των γλωσσών]

Έγγραφα παιδικού υποσιτισμού
[Κατεβάστε]

Όλα τα υλικά (διαθέσιμο μετά την εγγραφή):
Οικοδομικά υλικά και δεδομένα, τοποθεσία έργου, χωριά, Φωτογραφίες, πλαίσια, AUTOCAD, Διατάξεις

Κριτική Επιτροπή Διαγωνισμού

Kengo Kuma competition jury

Kengo Kuma

Kengo Kuma & Associates
Japan, China, France

Ο Kengo Kuma γεννήθηκε το 1954. Ίδρυσε την Kengo Kuma & Associates το 1990. Είναι επί του παρόντος Καθηγητής Πανεπιστημίου και Ομότιμος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Τόκιο αφού δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Keio και στο Πανεπιστήμιο του Τόκιο. Τα έργα KKAA βρίσκονται σε εξέλιξη σε περισσότερες από 30 χώρες. Ο Kengo Kuma προτείνει αρχιτεκτονική που ανοίγει νέες σχέσεις μεταξύ της φύσης, της τεχνολογίας και των ανθρώπων.

Το 2021 έλαβε το βραβείο «The Most Influential People of 2021» από το περιοδικό Time.
Mario Cucinella Architects

Mario Cucinella

Mario Cucinella Architects
Italy

Το στούντιο MC A - Mario Cucinella Architects, που ιδρύθηκε το 1992 στο Παρίσι από τον Mario Cucinella, εδρεύει τώρα στη Μπολόνια και το Μιλάνο και αποτελείται από πάνω από 100 επαγγελματίες. Η MC A ειδικεύεται στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό που ενσωματώνει περιβαλλοντικές και ενεργειακές στρατηγικές, κάνοντας χρήση ενός εσωτερικού τμήματος Ε&Α που διερευνά τα ζητήματα της αειφορίας μέσω μιας ολιστικής προσέγγισης.

Agostino Ghirardelli competition jury

Agostino Ghiradelli

SBGA | Blengini Ghirardelli
Italy

Ο Agostino Ghiradelli απέκτησε πτυχίο αρχιτεκτονικής από το Università degli Studi di Genova το 1999. Έχει συνεργαστεί και υπήρξε συνεργάτης πολλών διεθνών εταιρειών, έχει εργαστεί στη Νέα Υόρκη και το Παρίσι και έχει επιβλέψει εργοτάξια σε όλο τον κόσμο. Επικεντρώνεται τόσο στην έρευνα όσο και στη φάση σχεδιασμού έργων Αρχιτεκτονικής και Πολεοδομίας. Για το σκοπό αυτό συνεργάστηκε με δημόσιους φορείς και διετέλεσε λέκτορας σε διάφορους διεθνείς φορείς.

Benedetta Tagliabue competition jury

Benedetta Tagliabue

Miralles Tagliabue EMBT
Spain & China

Σπούδασε αρχιτεκτονική στο Istituto di Architettura di Venezia (IUAV) και σήμερα ενεργεί ως διευθύντρια της διεθνούς αρχιτεκτονικής εταιρείας Miralles Tagliabue EMBT, που ιδρύθηκε το 1994 στο συνεργασία με τον Enric Miralles, με έδρα τη Βαρκελώνη, τη Σαγκάη και το Παρίσι. Μεταξύ των πιο αξιοσημείωτων έργων της που κατασκευάστηκαν είναι το Κοινοβούλιο της Σκωτίας στο Εδιμβούργο, το Diagonal MarPark, η αγορά Santa Caterina στη Βαρκελώνη, το Campus Universitario de Vigo και το Spanish Pavilion στην Παγκόσμια Έκθεση της Σαγκάης το 2010, το οποίο βραβεύτηκε με το διάσημο RIBA International "Best International Building of βραβείο 2011».

Alice Dietsch Director of Amanda Levete Architects   - images  copyright Agnese Sanvito

Alice Dietsch

Amanda Levete Architects, Unitef Kingdom

Η Alice Dietsch είναι διευθύντρια στο βραβευμένο αρχιτεκτονικό στούντιο AL_A. Τα πρόσφατα ολοκληρωμένα έργα περιλαμβάνουν δύο νέα κτίρια για το Wadham College στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και ένα νέο κέντρο για τη φιλανθρωπική οργάνωση περίθαλψης του καρκίνου Maggie's στο Σαουθάμπτον. Προηγούμενα έργα περιλαμβάνουν το Victoria & Albert Museum Exhibition Road Quarter στο Λονδίνο και το Μουσείο Τέχνης, Αρχιτεκτονικής και Τεχνολογίας στη Λισαβόνα.

Mphethi Morojele Kaira Looro jury

Mphethe Morojele

Mpheti Morojele Architects
South Africa

Ο Mphethi Morojele είναι ιδιοκτήτης και ιδρυτής του MMA Design Studio, ενός βραβευμένου στούντιο αρχιτεκτονικής και σχεδιασμού με έδρα το Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής. Η πρακτική έχει συνεργαστεί για να παράγει μερικά από τα πιο εμβληματικά και πολιτιστικά σημαντικά έργα στη Νότια Αφρική και συνεχίζει να επεκτείνει το χαρτοφυλάκιό της στην ήπειρο με έργα στην Αιθιοπία, την Ουγκάντα, την Μποτσουάνα, τη Μοζαμβίκη, το Λεσότο και το Μπουρούντι.

Sharon Davis kaira looro jury

Sharon Davis

Sharon Davis Design
USA

ιδρυτής και κύρια η Sharon Davis είναι μια βραβευμένη επαγγελματίας της οποίας το έργο καθοδηγείται από μια βαθιά πίστη στη μεταμορφωτική δύναμη του σχεδιασμού. Το 2007, μετά από μια επιτυχημένη καριέρα στα χρηματοοικονομικά και ένα μεταπτυχιακό στην Αρχιτεκτονική από το Graduate School of Architecture του Πανεπιστημίου της Κολούμπια, όπου έλαβε το βραβείο Lucille Smyser Lowenfish Memorial Prize.

Giuseppe Mazzaglia Kaira Loor Jury

Giuseppe Mazzaglia

MVRDV
Holland

Ο ανώτερος επικεφαλής του έργου και αρχιτέκτονας Giuseppe Mazzaglia εργάζεται στα ασιατικά και γερμανικά στούντιο της MVRDV όπου συμμετέχει στο σχεδιασμό κτιρίων πολλαπλών χρήσεων στο Shenzhen, τη Σαγκάη και το Βερολίνο. Μεταξύ των άλλων, εργάζεται για το σχεδιασμό του Κέντρου Γυναικών & Παιδιών Shenzhen, την ανακαίνιση ενός κτηρίου μικτής χρήσης που θα φιλοξενεί ένα ευρύ φάσμα εγκαταστάσεων για την ευημερία των γυναικών και των παιδιών.

Ligia nunes Kaira Loor Jury

Ligia Nunes

Architecture Sans Frontieres
International- France

Η Ligia Nunes είναι πτυχιούχος Αρχιτεκτονικής από το FAUTL - Faculdade de Arquitectura da Universidade Tecnica de Lisboa, Πορτογαλία και διδακτορικό στην Κληρονομιά και την Αρχιτεκτονική Αποκατάσταση από τον Τμήμα Κατασκευών της ETSA - Escuela Tecnica Superior de Arquitectura, Coruña, España. Καθηγητής Αρχιτεκτονικής από το 1997 στους τομείς του Project, Theory, History of Architecture και Cooperation for Development in Architecture είναι επίκουρος καθηγητής στο ULP - Universidade Lusófona do Porto.

Saad El Kabbaj, Driss Kettani and Mohamed Amine Siana competition jury

Driss Kettani

Maroc

Γεννημένος το 1978 στη Φες, ο Driss Kettani σπούδασε στην Ecole Nationale d'Architecture του Ραμπάτ, στο Μαρόκο από όπου αποφοίτησε το 2003. Πέρασε τα παιδικά του χρόνια στην Ακτή Ελεφαντοστού πριν έρθει στο Μαρόκο το 1996. Μετά από κάποιες συνεργασίες, άνοιξε το γραφείο στην Καζαμπλάνκα το 2005, δουλεύοντας σε ορισμένα έργα στέγασης, γραφείων και σχεδιασμού. Σήμερα διδάσκει στο Mohammed VI Polytechnic University.

Saad El Kabbaj, Driss Kettani and Mohamed Amine Siana competition jury

Saad El Kabbaj

Maroc

Γεννημένος το 1978 στην Καζαμπλάνκα, ο Saad El Kabbaj σπούδασε στην Ecole Nationale d’Architecture του Ραμπάτ, στο Μαρόκο από όπου αποφοίτησε το 2003. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του, είχε κάποιες εμπειρίες στο εξωτερικό (Ελλάδα, Τυνησία και Αίγυπτος). Άνοιξε το γραφείο του στην Καζαμπλάνκα το 2005 και εργάζεται σε μια σειρά από έργα. Αυτή τη στιγμή διδάσκει στο Πανεπιστήμιο UIR στο Ραμπάτ.

Saad El Kabbaj, Driss Kettani and Mohamed Amine Siana competition jury

Mohamed Amine Siana

Maroc

Γεννημένος το 1979 στην Καζαμπλάνκα, ο Mohamed Amine SIANA αποφοίτησε από την Ecole Nationale d'Architecture of Rabat, Μαρόκο το 2004. Συνεργάζεται από το 2000 με διαφορετικούς αρχιτέκτονες και είχε κάποιες εμπειρίες στο εξωτερικό πριν ανοίξει το δικό του γραφείο στην Καζαμπλάνκα το 2005. Εργάζεται σε διαφορετικά είδος έργων: εσωτερικό, στέγαση, υγεία, σχεδιασμός.Αυτή τη στιγμή διδάσκει στο Πανεπιστήμιο UIR στο Ραμπάτ.

Πλαισιο εργου

Ο χώρος εκτέλεσης του έργου βρίσκεται στα νότια της Σενεγάλης, μιας δυτικής υποσαχάριας Αφρικανικής χώρας που συνορεύει με τον Ατλαντικό Ωκεανό, τη Μαυριτανία, το Μάλι, τη Γκάμπια και τη Γουινέα. Ο εθνικός πληθυσμός είναι σχεδόν 17 εκατομμύρια άνθρωποι, συγκεντρωμένοι κυρίως στα μεγαλύτερα αστικά κέντρα και στην πρωτεύουσα Ντακάρ. Η νότια περιοχή, εκτός από τον θύλακα της Γκάμπια, ονομάζεται Καζαμάνς, λόγω της παρουσίας του ομώνυμου ποταμού και χωρίζεται περαιτέρω σε 3 διοικητικές περιφέρειες: Το Ziguinchor, το Sedhiou και την Kolda, με συνολικά περίπου 1,5 εκατομμύριο κατοίκους. Η κεντρική περιοχή είναι το Sedhiou και εδώ είναι που θα παρουσιαστεί το έργο. Πρόκειται για μια από τις λιγότερο ανεπτυγμένες περιοχές της χώρας, με μέσο ποσοστό αστικοποίησης 10% και μέσο ποσοστό φτώχειας περίπου 92%. Η περιοχή αυτή έχει καθαρά γεωργικό προσανατολισμό και τα αγροτικά χωριά έχουν κατά μέσο όρο 1500 κατοίκους. Το διοικητικό κέντρο του Sedhiou έχει περίπου 22.000 κατοίκους.

Δείτε περισσότερα Κατεβάστε τις οδηγίες

Architecture Competition brief
Architecture Competition brief
Architecture Competition brief

Λάβετε μέρος στον διαγωνισμό

Εγγραφείτε στο διαγωνισμό και υποβάλετε το έργο σας