Kaira Looro 2023

Δημοτικό σχολείο

Για την προστασία της υγείας και την πρόληψη του υποσιτισμού

Το Kaira Looro Architecture Competition είναι ένας διαγωνισμός σχεδιασμού ανοιχτός σε φοιτητές και νέους αρχιτέκτονες με στόχο να ανακαλύψουν νέα ταλέντα και να υιοθετήσουν μοντέλα βιώσιμης αρχιτεκτονικής για ανθρωπιστικούς σκοπούς για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής στις αναπτυσσόμενες χώρες. Παρέχονται χρηματικά έπαθλα, πρακτική άσκηση και κατασκευές για τους νικητές, που επιλέγονται από μια διεθνή κριτική επιτροπή που αποτελείται από αναγνωρισμένα αρχιτεκτονικά γραφεία.
Αναζητούμε ένα νέο σχολικό μοντέλο που μπορεί να προστατεύσει και να προωθήσει την ανάπτυξη των δυνατοτήτων κάθε παιδιού!Βραβεία

1ο Βραβείο:
5.000€ + Κατασκευή + Πρακτική Άσκηση στο Kengo Kuma
2ο Βραβείο:
2.000€ + Πρακτική Άσκηση στο EMBT Architects
3ο Βραβείο:
1.000€ + Πρακτική Άσκηση στο SBGA Blengini Ghirardelli
2 Επίτιμες αναφορές 100€
5 Ειδικές αναφορές
20 Φιναλίστ
20 Top 50

Ημερολογιο και προθεσμιες

Πρώιμες εγγραφές : 13 Ιανουαρίου - 28 Φεβρουαρίου 2023
Κανονικές εγγραφές : 1η Μαρτίου - 9 Απριλίου 2023
Καθυστερημένες εγγραφές : 10 Απριλίου - 15 Μαΐου 2023
Προθεσμία απάντησης σε συχνές ερωτήσεις : 1η Ιουνίου 2023
Προθεσμία υποβολής: 11 Ιουνίου 2023
Αξιολόγηση κριτικής επιτροπής : 25 Ιουνίου - 01 Ιουλίου 2023
Ανακοινώσεις νικητών : 10 Ιουλίου 2023

Λήψεις

Γλώσσες οδηγιών:
en | fr | it | es | pt | pl | tr | zh | ar | ja | el | hi
[Λήψη όλων των γλωσσών]

Έγγραφα παιδικού υποσιτισμού
[Κατεβάστε]

Όλα τα Υλικά (διαθέσιμο μετά την εγγραφή):
Δομικά υλικά & δεδομένα, Εικόνες, Διατάξεις

The Jury

Kengo Kuma competition jury

Kengo Kuma

Kengo Kuma & Associates
Japan, China, France

Ο Kengo Kuma γεννήθηκε το 1954. Ίδρυσε την Kengo Kuma & Associates (KKAA) το 1990. Ομότιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Τόκιο μετά από διδασκαλία στο Πανεπιστήμιο Keio και στο Πανεπιστήμιο του Τόκιο. Τα έργα KKAA βρίσκονται σε εξέλιξη σε περισσότερες από 30 χώρες. Θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς σύγχρονους αρχιτέκτονες, παγκοσμίως αναγνωρισμένος για τη βιώσιμη προσέγγισή του και αφοσιωμένος στο σεβασμό για το περιβάλλον και την παράδοση.

Benedetta Tagliabue competition jury

Benedetta Tagliabue

EMBT Architects
Spain

Σπούδασε αρχιτεκτονική στο Istituto di Architettura di Venezia (IUAV) και σήμερα ενεργεί ως διευθύντρια της διεθνούς εταιρείας αρχιτεκτονικής Miralles Tagliabue EMBT, που ιδρύθηκε το 1994 σε συνεργασία με τον Enric Miralles, με έδρα τη Βαρκελώνη, τη Σαγκάη και το Παρίσι. Μεταξύ των πιο αξιοσημείωτων έργων της είναι το Κοινοβούλιο της Σκωτίας στο Εδιμβούργο, το Diagonal MarPark, η αγορά Santa Caterina στη Βαρκελώνη, το Campus Universitario de Vigo και το Spanish Pavilion στην Παγκόσμια Έκθεση της Σαγκάης το 2010.

Agostino Ghirardelli competition jury

Agostino Ghiradelli

SBGA | Blengini Ghirardelli
Italy

Ο Agostino Ghiradelli απέκτησε πτυχίο αρχιτεκτονικής από το Università degli Studi di Genova το 1999. Έχει συνεργαστεί και υπήρξε συνεργάτης πολλών διεθνών εταιρειών, έχει εργαστεί στη Νέα Υόρκη και το Παρίσι και έχει επιβλέψει εργοτάξια σε όλο τον κόσμο. Επικεντρώνεται τόσο στην έρευνα όσο και στη φάση σχεδιασμού έργων Αρχιτεκτονικής και Πολεοδομίας. Για το σκοπό αυτό συνεργάστηκε με δημόσιους φορείς και διετέλεσε λέκτορας σε διάφορους διεθνείς φορείς.

Manuel Aires Mateus Kaira Looro jury

Manuel Aires Mateus

Aires Mateus
Portugal

Ο Manuel Aires Mateus γεννήθηκε στη Λισαβόνα το 1963. Αποφοίτησε από το Faculdade de Arquitetura de Lisboa (1986) και συνεργάζεται με τον Francisco Aires Mateus, με αμφότερους να έχουν ιδρύσει το στούντιο Aires Mateus το 1988. Στη διδασκαλία, συνεργάζεται με πολλά πανεπιστήμια από το 1986 , όπως το Harvard Graduate School of Design, το College of Architecture, Art and Planning του Cornell University, το Oslo Architecture School, το Faculty of Architecture of University of Ljubljana ή το School of Architecture of University of Navarra, στην Παμπλόνα.

Raul Pantaleo Kaira Looro jury

Raul Pantaleo

TAM Associati
Italy

Ο Raul Pantaleo ασχολείται με την πρακτική των κοινωνικών επικοινωνιών και τη γραφιστική για διάφορες Δημόσιες Διοικήσεις και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς. Ο Raul Pantaleo είναι ένας από τους συνιδρυτές του "studio TAMassociati" μιας πρακτικής που ειδικεύεται σε έργα κοινωνικού προσανατολισμού σε κρίσιμους τομείς. Μεταξύ των κύριων βραβείων που έλαβε: το βραβείο LafargeHolcim Awards Acknowledgment (2017), το Aga Khan Award (2013), το Zumtobel Gruop Award (2014).

Mphethi Morojele Kaira Looro jury

Mphethe Morojele

Mpheti Morojele Architects
South Africa

Ο Mphethi Morojele είναι ιδιοκτήτης και ιδρυτής του MMA Design Studio, ενός βραβευμένου στούντιο αρχιτεκτονικής και σχεδιασμού με έδρα το Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής. Η πρακτική έχει συνεργαστεί για να παράγει μερικά από τα πιο εμβληματικά και πολιτιστικά σημαντικά έργα στη Νότια Αφρική και συνεχίζει να επεκτείνει το χαρτοφυλάκιό της στην ήπειρο με έργα στην Αιθιοπία, την Ουγκάντα, την Μποτσουάνα, τη Μοζαμβίκη, το Λεσότο και το Μπουρούντι.

Emmanuelle Moureaux Kaira Looro jury

Emmanuelle Moureaux

Emmanuelle Moureaux Architecture
Japan

Η Emmanuelle Moureaux είναι Γαλλίδα αρχιτέκτονας και καλλιτέχνης που ζει στο Τόκιο από το 1996, όπου ίδρυσε την αρχιτεκτονική emmanuelle moureaux + design το 2003. Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Τέχνης και Σχεδίου Tohoku. Μέλος του "Tokyo Society of Architects", του "Architectural Institute of Japan" και του "Japan Institute of Architects".

Saad El Kabbaj, Driss Kettani and Mohamed Amine Siana competition jury

Driss Kettani

Maroc

Γεννημένος το 1978 στη Φες, ο Driss Kettani σπούδασε στην Ecole Nationale d'Architecture του Ραμπάτ, στο Μαρόκο όπου αποφοίτησε το 2003. Πέρασε τα παιδικά του χρόνια στην Ακτή Ελεφαντοστού πριν έρθει στο Μαρόκο το 1996. Μετά από κάποιες συνεργασίες, άνοιξε το γραφείο στην Καζαμπλάνκα το 2005, δουλεύοντας σε ορισμένα έργα στέγασης, γραφείων και σχεδιασμού. Σήμερα διδάσκει στο Mohammed VI Polytechnic University.

Saad El Kabbaj, Driss Kettani and Mohamed Amine Siana competition jury

Saad El Kabbaj

Maroc

Γεννημένος το 1978 στην Καζαμπλάνκα, ο Saad El Kabbaj σπούδασε στην Ecole Nationale d’Architecture του Ραμπάτ, στο Μαρόκο από όπου αποφοίτησε το 2003. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του, είχε κάποιες εμπειρίες στο εξωτερικό (Ελλάδα, Τυνησία και Αίγυπτος). Άνοιξε το γραφείο του στην Καζαμπλάνκα το 2005 και εργάζεται σε μια ποικιλία έργων. Αυτή τη στιγμή διδάσκει στο Πανεπιστήμιο UIR στο Ραμπάτ.

Saad El Kabbaj, Driss Kettani and Mohamed Amine Siana competition jury

Mohamed Amine Siana

Maroc

Γεννημένος το 1979 στην Καζαμπλάνκα, ο Mohamed Amine SIANA αποφοίτησε από την Ecole Nationale d'Architecture of Rabat, Μαρόκο το 2004. Συνεργάζεται από το 2000 με διαφορετικούς αρχιτέκτονες και είχε κάποιες εμπειρίες στο εξωτερικό πριν ανοίξει το δικό του γραφείο στην Καζαμπλάνκα το 2005. Εργάζεται σε διαφορετικά είδος έργων: εσωτερικό, στέγαση, υγεία, σχεδιασμός. Αυτή τη στιγμή διδάσκει στο Πανεπιστήμιο UIR στο Ραμπάτ.

Σχολεία σε αγροτικές περιοχές

Στις αγροτικές και νότιες περιοχές της Σενεγάλης, τα δημοτικά σχολεία κατασκευάζονται από τούβλα που παράγονται επί τόπου με άμμο και τσιμέντο, ή, σε λιγότερο εύπορες περιοχές, από άψητα τούβλα από χώμα. Το κτίριο αναπτύσσεται κανονικά σε μια ενιαία δομή που αποτελείται από μια σειρά από αίθουσες διδασκαλίας διατεταγμένες παράλληλα, όλες με είσοδο προς τα έξω. Οι στέγες είναι κυρίως κατασκευασμένες από λαμαρίνα χωρίς μόνωση. Τα παράθυρα κατασκευάζονται συχνά τοπικά από σίδερο ή από ξύλο και λαμαρίνα. Το δάπεδο, όπου υπάρχει, αποτελείται από άμμο και τσιμεντοκονία. Πολλά σχολεία είναι ημιτελή, με τα τούβλα να μένουν εκτεθειμένα. H επιφάνεια, όπου υπάρχει, γίνεται από άμμο και τσιμέντο και σπάνια βάφεται με ελαιοχρώματα. Πολύ λίγα σχολεία έχουν σύνδεση με το δίκτυο ύδρευσης, καθώς αυτό συχνά απουσιάζει στις αγροτικές περιοχές. Το νερό συλλέγεται μερικές φορές σε κάδους από πηγάδια κοντά στο σχολείο, ή υπάρχουν κοινοτικά πηγάδια κοντά, τα οποία συχνά είναι μολυσμένα. Οι τουαλέτες, ελλείψει συστήματος αποχέτευσης, είναι λάκκοι σκαμμένοι στο έδαφος σε απόσταση δεκάδων μέτρων από τις αίθουσες διδασκαλίας.

Δείτε περισσότερα Κατεβάστε τις οδηγίες

Architecture Competition brief
Architecture Competition brief
Architecture Competition brief

Λάβετε μέρος στον διαγωνισμό

Εγγραφείτε στο διαγωνισμό και υποβάλετε το έργο σας