Ενορκοι


Kengo Kuma

Kengo Kuma & Associates - Japan.

Kengo Kuma
Ο Kengo Kuma γεννήθηκε το 1954. Ίδρυσε την Kengo Kuma & Associates (KKAA) το 1990. Ομότιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Τόκιο μετά από διδασκαλία στο Πανεπιστήμιο Keio και στο Πανεπιστήμιο του Τόκιο. Τα έργα KKAA βρίσκονται σε εξέλιξη σε περισσότερες από 30 χώρες. Το KKAA έχει γραφείο στο Τόκιο, το Παρίσι και το Πεκίνο. Ο Kengo Kuma προτείνει αρχιτεκτονική που ανοίγει νέες σχέσεις μεταξύ της φύσης, της τεχνολογίας και των ανθρώπων. Θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς σύγχρονους αρχιτέκτονες, παγκοσμίως αναγνωρισμένος για τη βιώσιμη προσέγγισή του και αφοσιωμένος στο σεβασμό για το περιβάλλον και την παράδοση. Οι σημαντικότερες δημοσιεύσεις του περιλαμβάνουν Ten Sen Men («σημείο, γραμμή, αεροπλάνο», Iwanami Shoten), Hito no Sumika («καταφύγια για ανθρώπους», Shincho Shinsho), Makeru Kenchiku (Αρχιτεκτονική της ήττας, Iwanami Shoten), Shizen na Kenchiku (Φυσικό Architecture, Iwanami Shinsho), Chii-sana Kenchiku (Small Architecture, Iwanami Shinsho) και πολλοί άλλοι. Ο Kengo Kuma έχει σχεδιάσει σημαντικά κτίρια σε όλο τον κόσμο. Αυτά περιλαμβάνουν το Japan National Stadium στην Ιαπωνία, το V&A Dundee στη Σκωτία, το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης στην Κίνα, το GC Prostho Museum Research Cente στην Ιαπωνία, το Under One Roof EPFL Artlab στην Ελβετία, το Kadokawa Culture Museum and Exchange στην Αυστραλία και πολλά άλλα. Το 2021 έλαβε το βραβείο «The Most Influential People of 2021» από το περιοδικό Time.

Kengo Kuma
Kengo Kuma
Kengo Kuma

Benedetta Tagliabue

Benedetta Tagliabue – EMBT Architects - Spain

Benedetta Tagliabue Miralles Tagliabue EMBT
Σπούδασε αρχιτεκτονική στο Istituto di Architettura di Venezia (IUAV) και σήμερα ενεργεί ως διευθύντρια της διεθνούς εταιρείας αρχιτεκτονικής Miralles Tagliabue EMBT, που ιδρύθηκε το 1994 σε συνεργασία με τον Enric Miralles, με έδρα τη Βαρκελώνη, τη Σαγκάη και το Παρίσι. Μεταξύ των πιο αξιοσημείωτων έργων της είναι το Κοινοβούλιο της Σκωτίας στο Εδιμβούργο, το Diagonal MarPark, η αγορά Santa Caterina στη Βαρκελώνη, το Campus Universitario de Vigo και το Spanish Pavilion στην World Expo της Σαγκάης το 2010, το οποίο βραβεύτηκε με το διάσημο RIBA International "Best International Building of Βραβείο 2011». Στον τομέα της διδασκαλίας, έχει διατελέσει επισκέπτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια και στο ETSAB της Βαρκελώνης, δίνοντας τακτικά διαλέξεις σε φόρουμ αρχιτεκτονικής και πανεπιστήμια, ενώ αποτελεί μέρος των ενόρκων σε όλο τον κόσμο, π.χ. τα βραβεία Princesa de Asturias και από το 2014 είναι μέλος της κριτικής επιτροπής του Βραβείου Pritzker. Το 2004 έλαβε επίτιμο διδάκτορα από τη Σχολή Τεχνών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Νάπιερ του Εδιμβούργου, Σκωτία. Το έργο της έλαβε το βραβείο RIBA Stirling το 2005, το Εθνικό Ισπανικό Βραβείο το 2006, το Εθνικό Βραβείο Καταλονίας το 2002, το βραβείο της πόλης της Βαρκελώνης το 2005 και το 2009, τα βραβεία FAD το 2000, το 2003 και το 2007. Έλαβε το βραβείο RIBA Jencks 2013, το οποίο απονέμεται ετησίως σε άτομο ή πρακτική που έχει πρόσφατα σημαντική συμβολή διεθνώς τόσο στη θεωρία όσο και στην πρακτική της αρχιτεκτονικής. Και τον Μάιο του 2019, έλαβε τον Σταυρό του Sant Jordi που χορηγήθηκε από τη Generalitat της Καταλονίας για την αριστεία της επαγγελματικής της πρακτικής στον τομέα της αρχιτεκτονικής παγκοσμίως. Είναι επίσης διευθύντρια του Ιδρύματος Enric Miralles, στόχος του οποίου είναι να προωθήσει την πειραματική αρχιτεκτονική στο πνεύμα του αείμνηστου συζύγου και συντρόφου της Enric Miralles.

Benedetta Tagliabue Miralles Tagliabue EMBT
Benedetta Tagliabue Miralles Tagliabue EMBT
Benedetta Tagliabue Miralles Tagliabue EMBT

Agostino Ghirardelli

SBGA | Blengini Ghirardelli - Italy

Agostino Ghiradelli
Ο Agostino Ghiradelli απέκτησε πτυχίο αρχιτεκτονικής από το Università degli Studi di Genova το 1999. Έχει συνεργαστεί και υπήρξε συνεργάτης πολλών διεθνών εταιρειών, έχει εργαστεί στη Νέα Υόρκη και το Παρίσι και έχει επιβλέψει εργοτάξια σε όλο τον κόσμο. Επικεντρώνεται τόσο στην έρευνα όσο και στη φάση σχεδιασμού έργων Αρχιτεκτονικής και Πολεοδομίας. Για το σκοπό αυτό συνεργάστηκε με δημόσιους φορείς και διετέλεσε λέκτορας σε διάφορα διεθνή ιδρύματα: MIPIM 2019, University of Vienna, University of Trieste, ULI, Europe Young Leaders Summer School of Milan. Το 2017 δημιούργησε το Studio SBGA I Blengini Ghirardelli με τον Giuseppe Blengini. Απέκτησε εμπειρία σε ένα ευρύ φάσμα αρχιτεκτονικών έργων με επίκεντρο πάντα τη βιωσιμότητα. Σχεδιάζει ευέλικτα περιβάλλοντα εργασίας που εφαρμόζουν συνδεσιμότητα και ευελιξία βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής. Οι πολεοδομικές παρεμβάσεις στις οποίες έπαιξε ρόλο σχεδιαστή / συντονιστή είναι: ESA-ESTEC CAMPUS στο Noordwijk κοντά στο Ρότερνταμ. UniCredit Campus στο Lampugnano, Μιλάνο. Masterplan για το νέο γήπεδο του Α.Σ. Η ομάδα ποδοσφαίρου της Ρόμα στη Ρόμα. Masterplan CityLife στο Μιλάνο.

Agostino Ghirardelli SBGA | Blengini Ghirardelli Credit foto: Cosentino AEC Illuminazione
SBGA | Blengini Ghirardelli
SBGA | Blengini Ghirardelli

Manuel Aires Mateus

Aires Mateus Architects - Portugal

Manuel Aires Mateus
Ο Manuel Aires Mateus γεννήθηκε στη Λισαβόνα το 1963. Αποφοίτησε από το Faculdade de Arquitetura de Lisboa (1986) και συνεργάζεται με τον Francisco Aires Mateus, με αμφότερους να έχουν ιδρύσει το στούντιο Aires Mateus το 1988. Στη διδασκαλία, συνεργάζεται με πολλά πανεπιστήμια από το 1986, όπως το Harvard Graduate School of Design, το College of Αρχιτεκτονική, Τέχνη και Σχεδιασμός του Πανεπιστημίου Cornell, της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Όσλο, της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Λιουμπλιάνα ή της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Ναβάρρας, στην Παμπλόνα. Από το 1998, είναι καθηγητής του Universidade Autónoma de Lisboa και, από το 2001, της Accademia di Architettura στο Mendrisio, Ελβετία. Η δουλειά του στούντιο είναι παρούσα σε πολλές χώρες, αναπτύσσεται από τις εγκαταστάσεις του στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας και πολλά από τα έργα έχουν δημοσιευθεί σε μονογραφίες, συμπεριλαμβανομένων των A+A Architecture Guide, El Croquis, Arquitectura Viva, GA, A+U, 2G , C3, d'Arco, TC Cuadernos, DOMUS και AMAG, μεταξύ άλλων. Ο Aires Mateus έχει συμμετάσχει σε αρκετές εκθέσεις, με τακτική παρουσία, για παράδειγμα, στην Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής της Βενετίας (Ιταλία, 2010, 2012, 2016, 2018 και 2021). Η δουλειά του στούντιο ανέκαθεν ασχολούνταν με το ρόλο της μνήμης και της γνώσης, με τη σχέση μεταξύ του φυσικού και του πολιτιστικού κόσμου. Το έργο επιδιώκει να στοχαστεί σε κάθε κλίμακα που μας περιβάλλει. Αναζητά την αιώνια κατάσταση των σχημάτων και την υλικότητα στο συνέχεια του χρόνου.

Copytight: Manuel Aires Mateus
Manuel Aires Mateus
Manuel Aires Mateus

Raul Pantaleo

TAM Associati - Italy

Raul Pantaleo
Ο Ραούλ Πανταλέο είναι Ιταλός αρχιτέκτονας, γεννημένος στο Μιλάνο, ζει και εργάζεται στη Βενετία και την Τεργέστη. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο IUAV της Βενετίας. Κατέχει διεθνές πιστοποιητικό στην Ανθρώπινη Οικολογία που αποκτήθηκε μέσω μεταπτυχιακών σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Πάντοβα. Ο Raul είναι σχεδιαστής έργων και σύμβουλος στους τομείς της βιο-αρχιτεκτονικής και της αστικής επαναπροσόντων. Σήμερα ασχολείται με τη διεξαγωγή εργαστηρίων στις διαδικασίες συμμετοχικής και επικοινωνιακής ανάπτυξης έργων. Επιπλέον, ασχολείται με την πρακτική της κοινωνικής επικοινωνίας και της γραφιστικής για διάφορες Δημόσιες Διοικήσεις και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς. Ο Raul Pantaleo είναι ένας από τους συνιδρυτές του «studio TAMassociati», μιας πρακτικής που ειδικεύεται σε έργα κοινωνικού προσανατολισμού σε κρίσιμους τομείς. Μερικά από τα τρέχοντα και ολοκληρωμένα έργα περιλαμβάνουν: Το Salam Center for Cardiac Surgery for the Emergency MGO στο Σουδάν. Banca Etica (Ethic Bank) Έδρα στην Πάντοβα (Ιταλία). κτίρια υγειονομικής περίθαλψης για τη ΜΚΟ Έκτακτης Ανάγκης στο Νταρφούρ του Σουδάν. επίσης έργα στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, τη Σιέρα Λεόν, τη Ρουάντα, το Αφγανιστάν, το Ιράκ και την Ουγκάντα. Μεταξύ των κύριων βραβείων που έλαβε: το βραβείο LafargeHolcim Awards Acknowledgment (2017), το Aga Khan Award (2013), το Zumtobel Gruop Award (2014).

Mphethi Morojele architet MMA Studio
Mphethi Morojele architet MMA Studio
Mphethi Morojele architet MMA Studio

Mphethi Morojele

Mphethi Morojele Studio - South Africa

Mphethi Morojele architect
Ο Mphethi Morojele είναι ιδιοκτήτης και ιδρυτής του MMA Design Studio, ενός βραβευμένου στούντιο αρχιτεκτονικής και σχεδιασμού με έδρα το Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής. Η πρακτική έχει συνεργαστεί για να παράγει μερικά από τα πιο εμβληματικά και πολιτιστικά σημαντικά έργα στη Νότια Αφρική και συνεχίζει να επεκτείνει το χαρτοφυλάκιό της στην ήπειρο με έργα στην Αιθιοπία, την Ουγκάντα, την Μποτσουάνα, τη Μοζαμβίκη, το Λεσότο και το Μπουρούντι. Έχει αναδειχθεί ως μια από τις πιο σημαντικές φωνές στην αρχιτεκτονική στην Αφρική που γιορτάζεται από την Archdaily ως ένας από τους «επτά αρχιτέκτονες που σχεδιάζουν ένα διαφορετικό μέλλον στην Αφρική». Υπήρξε λέκτορας σχεδίου στο Πανεπιστήμιο του Witwatersrand στο Γιοχάνεσμπουργκ και κριτικός στις περισσότερες σχολές Αρχιτεκτονικής της Νότιας Αφρικής. Έχει επιμεληθεί πολλές εκθέσεις για την αφρικανική αρχιτεκτονική, συμπεριλαμβανομένου του εθνικού περιπτέρου της Νότιας Αφρικής στη Μπιενάλε της Βενετίας στην Ιταλία και στο Βασιλικό Ινστιτούτο Βρετανών Αρχιτεκτόνων στο Λονδίνο. Συνεχίζει να υπηρετεί σε πολλές διεθνείς επιτροπές αρχιτεκτονικής, όπως για την Ένωση Διεθνών Αρχιτεκτόνων (UIA), την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Διεθνές ίδρυμα Holcim, τα Αφρικανικά Βραβεία Αρχιτεκτονικής και το Αρχιτεκτονικό Βραβείο για να αναφέρουμε μερικά.

Mphethi Morojele architet MMA Studio
Mphethi Morojele architet MMA Studio
Mphethi Morojele architet MMA Studio

Emmanuelle Moureaux

Emmanuelle Moureaux Architecture + Design, Japan

Mphethi Morojele architect
Η Emmanuelle Moureaux είναι μια Γαλλίδα αρχιτέκτονας και καλλιτέχνης που ζει στο Τόκιο από το 1996, όπου ίδρυσε την emmanuelle moureaux αρχιτεκτονική + design το 2003. Εμπνευσμένη από τα στρώματα και τα χρώματα του Τόκιο που έχτισε ένα περίπλοκο βάθος και πυκνότητα στο δρόμο και τα παραδοσιακά χωρικά στοιχεία όπως συρόμενες οθόνες, έχει δημιουργήσει την έννοια του «shikiri», που κυριολεκτικά σημαίνει «διαιρώντας (δημιουργώντας) χώρο με χρώματα». Χρησιμοποιώντας χρώματα ως την υπογραφή της, τα έργα της επεκτείνονται σε μια σειρά από έργα, όπως αρχιτεκτονικό σχέδιο για την Sugamo Shinkin Bank, σχεδιασμός χώρου για το ABC Cooking Studio, καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις για UNIQLO και ISSEY MIYAKE, σειρά έργων τέχνης "100 χρώματα" και "Forest of Numbers» στο Εθνικό Κέντρο Τέχνης, Τόκιο. Με εντολή της κυβέρνησης της πόλης της Νέας Ταϊπέι στην Ταϊβάν, ολοκλήρωσε το 2021 τον καλλιτεχνικό σχεδιασμό της μαζικής γρήγορης διέλευσης "Circular Line", όπου τα χρώματά της εξαπλώθηκαν στην κλίμακα της πόλης. Αναπληρωτής Καθηγητής στο Tohoku University of Art and Design. Μέλος του "Tokyo Society of Architects", του "Architectural Institute of Japan" και του "Japan Institute of Architects".

emmanuelle moureaux moureaux
emmanuelle moureaux moureaux
emmanuelle moureaux moureaux

Saad El Kabbaj, Driss Kettani and Mohamed Amine Siana

Maroc

Driss Kettani
Γεννημένος το 1978 στην Καζαμπλάνκα, ο Saad El Kabbaj σπούδασε στην Ecole Nationale d'Architecture του Ραμπάτ, στο Μαρόκο, όπου αποφοίτησε το 2003. Άνοιξε το γραφείο του στην Καζαμπλάνκα το 2005 και εργάζεται σε μια σειρά από έργα. Αυτή τη στιγμή διδάσκει στο Πανεπιστήμιο UIR στο Ραμπάτ. Γεννημένος το 1978 στη Φες, ο Driss Kettani σπούδασε στην Ecole Nationale d’Architecture του Ραμπάτ, στο Μαρόκο από όπου αποφοίτησε το 2003. Σήμερα διδάσκει στο Mohammed VI Polytechnic University. Γεννημένος το 1979 στην Καζαμπλάνκα, ο Mohamed Amine SIANA αποφοίτησε από την Ecole Nationale d'Architecture του Ραμπάτ, στο Μαρόκο το 2004. Σήμερα διδάσκει στο Πανεπιστήμιο UIR στο Ραμπάτ. Άνοιξαν ένα κοινό γραφείο στην Καζαμπλάνκα το 2005, δουλεύοντας ταυτόχρονα σε προσωπικά έργα και μαζί σε σημαντικές προμήθειες και διαγωνισμούς. Η ιδέα ήταν να δημιουργηθεί ένα είδος εργαστηρίου, με τα οφέλη της ανταλλαγής και της ανταλλαγής ιδεών έχοντας ταυτόχρονα μια προσωπική γκάμα εκφράσεων. Έτσι, κέρδισαν τον διαγωνισμό του Πανεπιστημίου Taroudant το 2006 που ολοκληρώθηκε το 2010. Ένα άλλο έργο συνεργασίας είναι το Guelmim Technology School το οποίο ολοκληρώθηκε το 2011. Αυτό το έργο προκρίθηκε για το Aga Khan Award for Architecture. Εργάστηκαν επίσης στο Laayoune Technology School, στο Jacques Chirac School Group στο Ραμπάτ, στο BO 52 μικτής χρήσης στην Καζαμπλάνκα ή στο διαγωνισμό Casablanca Grand Stadium. Προσπαθούν να συνδυάσουν μια μοντέρνα και σύγχρονη προσέγγιση ενώ είναι πολύ ευαίσθητοι στο πλαίσιο και το πνεύμα του τόπου, προσπαθώντας να βρουν μια ουσιαστική και ποιητική αίσθηση του χώρου. Το έργο τους έχει βραβευτεί μεταξύ άλλων από το βραβείο Mimar Sinan στην Κωνσταντινούπολη, το Βραβείο Αρχμαραθώνιου στη Βηρυτό. Η δουλειά τους έχει επίσης δημοσιευτεί σε πολλές διεθνείς εκδόσεις και έχει εκτεθεί στη Βενετία, το Παρίσι, τη Νέα Υόρκη, τη Σαγκάη, τη Μελβούρνη και το Μιλάνο.

Driss Kettani Archtiecte
Driss Kettani Archtiecte
Driss Kettani ArchtiecteΕπιτροπή ΑνταγωνισμούRaoul Vecchio

Co-Founder Balouo Salo - Italy & Senegal

Raoul Vecchio
Ο Raoul Vecchio αποφοίτησε από την Αρχιτεκτονική και τη Μηχανική το 2015 στο Πανεπιστήμιο της Κατάνια στο. Ανθρωπιστής ακτιβιστής για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και ανάπτυξης, ειδικεύεται στα ανθρώπινα δικαιώματα, τη βοήθεια σε θύματα βίας και την οικοδόμηση της ειρήνης. Το 2014 ίδρυσε την Ανθρωπιστική Οργάνωση Balouo Salo, της οποίας είναι πρόεδρος, που ασχολείται με έργα στους τομείς της διπλωματικής, των μέσων ενημέρωσης, του σχεδιασμού και της υλοποίησης. Τα έργα επικεντρώνονται πάντα στον στόχο της επίλυσης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης και της ενίσχυσης της αυτάρκειας στις αγροτικές κοινότητες των αναπτυσσόμενων χωρών, ιδιαίτερα στην Υποσαχάρια Αφρική. Διδάσκει σε τοπικό και διεθνές επίπεδο σε μεταπτυχιακά και πανεπιστήμια και συνεργάζεται με ΜΚΟ και διεθνείς οργανισμούς για τον αναπτυξιακό σχεδιασμό και την επίλυση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης σε αναδυόμενες χώρες. Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων για την αρχιτεκτονική και τον ανθρωπιστικό ακτιβισμό. Μεταξύ των σημαντικότερων αρχιτεκτονικών του έργων: ένα φράγμα κατά του άλατος στη Σενεγάλη για την αντιμετώπιση ενός σπάνιου περιβαλλοντικού φαινομένου που προκαλεί υποσιτισμό και φτώχεια σε περισσότερους από 80.000 ανθρώπους, η κατασκευή ηλιακών πηγαδιών με συστήματα απορρύπανσης νερού για τη μείωση της βρεφικής θνησιμότητας, οι κατασκευές σχολείων και εκπαιδευτικών κέντρα για τη μείωση του αναλφαβητισμού, την κατασκευή καταφυγίων για γυναίκες θύματα βίας. Η προσέγγιση είναι αφιερωμένη στην αυτο-κατασκευή και τη συμμετοχή της κοινότητας μέσω εκπαιδευτικών εργαστηρίων και τη συμμετοχή των δικαιούχων. Από το 2015 έχει ευαισθητοποιήσει και εκπαιδεύσει περισσότερους από 25.000 κατοίκους σε 85 αγροτικά χωριά στη νότια Σενεγάλη και έχει προσφέρει εκπαιδευτική υποστήριξη σε περισσότερους από 18.000 μαθητές στη Σενεγάλη. Πραγματοποιεί συνεχείς διπλωματικές και διαμεσολαβητικές δραστηριότητες και εκπαίδευση της τοπικής και διεθνούς κοινότητας σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η ανθρωπιστική του δέσμευση έχει αναγνωριστεί με διάφορα βραβεία στον τομέα της διεθνούς αλληλεγγύης και με τιμητικές διακρίσεις στους χώρους όπου δραστηριοποιείται.

Sebastiano D'Urso

University of Catania, Italy

Sebastiano D'Urso
Sebastiano D'Urso, PhD και αναπληρωτής καθηγητής Αρχιτεκτονικής και αστικής σύνθεσης στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και Αρχιτεκτονικής, Πανεπιστήμιο της Κατάνια. Κάνει έρευνα δραστηριότητες που εξετάζουν τις μολύνσεις της αρχιτεκτονικής με άλλους κλάδους. Μοιράζεται την έρευνα αποτελέσματα για την προώθηση περαιτέρω μολύνσεων με τη δημοσίευσή τους σε περιοδικά και μονογραφίες.

Moulaye Diabate

Co-Founder Balouo Salo, Italy & Senegal

Ο Moulaye Diebate, γνωστός και ως Jali, συνιδρυτής του Balouo Salo, γεννήθηκε στο Baghere της Σενεγάλης το 1983. Κληρονομώντας μια παράδοση οκτώ αιώνων που μεταδόθηκε από πατέρα σε γιο, ο Jali είναι γριούλα. Έχει ένα έμφυτο πάθος για την κόρα, ένα παραδοσιακό μουσικό όργανο της εθνικής ομάδας Mandinka, το οποίο είναι διαδεδομένο σε όλη τη Δυτική Αφρική. Μετά την απόκτηση του επιστημονικού του απολυτηρίου γυμνασίου, ο Jali μετακόμισε στο Ντακάρ όπου ξεκίνησε τις σπουδές του στα Οικονομικά, αλλά η μουσική του τον έφερε στην Ιταλία, όπου ζει από το 2004. Ο Jali είναι πολιτιστικός διαμεσολαβητής με πολυετή εμπειρία στον τομέα της Μετανάστευση. Είναι επίσης εγγεγραμμένος στο μητρώο εμπειρογνωμόνων στο Δικαστήριο και στο Εμπορικό Επιμελητήριο της Κατάνια και έχει αποδεδειγμένη εμπειρία στη Μετάφραση/Διερμηνεία σε πολλές ξένες γλώσσες. Το 2020 αποφοίτησε από τις Σπουδές Γλωσσολογικής Διαμεσολάβησης με διατριβή με τίτλο «Μετανάστευση και δικαιώματα προσφύγων στο ευρωπαϊκό πλαίσιο». Η Moulaye Diabate έχει επίσης συνεργαστεί με εθνικούς και διεθνείς φορείς και οργανισμούς στον τομέα της γλωσσικής και πολιτιστικής διαμεσολάβησης, καθώς και με ΜΚΟ στον τομέα της προστασίας των δικαιωμάτων των παιδιών και της ένταξης.


Dario Distefano

Archicart, Italy

Ο Dario Luigi Distefano είναι ο ιδρυτής του καινοτόμου SME archicart, όπου συντονίζει τα τεχνικά τμήματα και τα τμήματα Ε&Α. Μετά την αποφοίτησή του από τη μηχανική, ο Dario απέκτησε διδακτορικό δίπλωμα στην αξιολόγηση και τον μετριασμό των αστικών και εδαφικών κινδύνων, αναπτύσσοντας την κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τεχνολογία πάνελ από κυματοειδές χαρτόνι. Συνεργάζεται με πολλά πανεπιστήμια ως ειδικός σε κτιριακά συστήματα χαμηλής τεχνολογίας και χαμηλών εκπομπών άνθρακα. Ο Dario είναι αντιπρόεδρος του μη κερδοσκοπικού σωματείου Balouo Salo, συμμετέχοντας σε πολλά ανθρωπιστικά προγράμματα στην περιοχή Casamance, στη νότια Σενεγάλη.Λάβετε μέρος στον διαγωνισμό

Εγγραφείτε στο διαγωνισμό και υποβάλετε το έργο σας