Kaira Looro 2024

Διαγωνισμός Αρχιτεκτονικής

Κέντρο Μητρότητας

Το Kaira Looro Architecture Competition είναι ένας διαγωνισμός σχεδιασμού ανοιχτός σε φοιτητές και νέους αρχιτέκτονες με στόχο να ανακαλύψουν νέα ταλέντα και να υιοθετήσουν μοντέλα βιώσιμης αρχιτεκτονικής για ανθρωπιστικούς σκοπούς για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής στις αναπτυσσόμενες χώρες. Παρέχονται χρηματικά έπαθλα, πρακτική άσκηση και κατασκευές για τους νικητές, που επιλέγονται από μια διεθνή κριτική επιτροπή που αποτελείται από αναγνωρισμένα αρχιτεκτονικά γραφεία.
Αναζητούμε μια εγκατάσταση «Κέντρο Μητρότητας» όπου οι γυναίκες μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς, να λαμβάνουν την απαραίτητη ιατρική περίθαλψη και να απολαμβάνουν τις βέλτιστες συνθήκες υγιεινής καθώς και την παρουσία εξειδικευμένου ιατρικού προσωπικού.Βραβεία

1ο Βραβείο:
5.000€ + Κατασκευή + Πρακτική Άσκηση στο Kengo Kuma
2ο Βραβείο:
2.000€ + Πρακτική Άσκηση στο EMBT Architects
3ο Βραβείο:
1.000€ + Πρακτική Άσκηση στο SBGA Blengini Ghirardelli
2 Επίτιμες αναφορές 100€
5 Ειδικές αναφορές
20 Φιναλίστ
20 Top 50

Ημερολογιο και προθεσμιες

Πρώιμες εγγραφές : 12 Ιανουαρίου - 29 Φεβρουαρίου 2024
Κανονικές εγγραφές : 1η Μαρτίου - 8 Απριλίου 2024
Καθυστερημένες εγγραφές : 9 Απριλίου - 14 Μαΐου 2024
Προθεσμία απάντησης σε συχνές ερωτήσεις : 1η Ιουνίου 2024
Προθεσμία υποβολής: 11 Ιουνίου 2024
Αξιολόγηση κριτικής επιτροπής : 23 Ιουνίου - 29 Ιουνίου 2024
Ανακοινώσεις νικητών : 9 Ιουλίου 2024

Λήψεις

Γλώσσες οδηγιών:
en | fr | it | es | pt | pl | tr | zh | ar | ja | el | hi
[Λήψη όλων των γλωσσών]

Έγγραφα για το θέμα
[Κατεβάστε]

Όλα τα Υλικά (διαθέσιμο μετά την εγγραφή):
Δομικά υλικά & δεδομένα, Εικόνες, Διατάξεις

The Jury

Kengo Kuma competition jury

Kengo Kuma

Kengo Kuma & Associates
Japan, China, France

Ο Kengo Kuma γεννήθηκε το 1954. Ίδρυσε την Kengo Kuma & Associates (KKAA) το 1990. Ομότιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Τόκιο μετά από διδασκαλία στο Πανεπιστήμιο Keio και στο Πανεπιστήμιο του Τόκιο. Τα έργα KKAA βρίσκονται σε εξέλιξη σε περισσότερες από 30 χώρες. Θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς σύγχρονους αρχιτέκτονες, παγκοσμίως αναγνωρισμένος για τη βιώσιμη προσέγγισή του και αφοσιωμένος στο σεβασμό για το περιβάλλον και την παράδοση.

Benedetta Tagliabue competition jury

Benedetta Tagliabue

EMBT Architects
Spain

Σπούδασε αρχιτεκτονική στο Istituto di Architettura di Venezia (IUAV) και σήμερα ενεργεί ως διευθύντρια της διεθνούς εταιρείας αρχιτεκτονικής Miralles Tagliabue EMBT, που ιδρύθηκε το 1994 σε συνεργασία με τον Enric Miralles, με έδρα τη Βαρκελώνη, τη Σαγκάη και το Παρίσι. Μεταξύ των πιο αξιοσημείωτων έργων της είναι το Κοινοβούλιο της Σκωτίας στο Εδιμβούργο, το Diagonal MarPark, η αγορά Santa Caterina στη Βαρκελώνη, το Campus Universitario de Vigo και το Spanish Pavilion στην Παγκόσμια Έκθεση της Σαγκάης το 2010.

Agostino Ghirardelli competition jury

Agostino Ghiradelli

SBGA | Blengini Ghirardelli
Italy

Ο Agostino Ghiradelli απέκτησε πτυχίο αρχιτεκτονικής από το Università degli Studi di Genova το 1999. Έχει συνεργαστεί και υπήρξε συνεργάτης πολλών διεθνών εταιρειών, έχει εργαστεί στη Νέα Υόρκη και το Παρίσι και έχει επιβλέψει εργοτάξια σε όλο τον κόσμο. Επικεντρώνεται τόσο στην έρευνα όσο και στη φάση σχεδιασμού έργων Αρχιτεκτονικής και Πολεοδομίας. Για το σκοπό αυτό συνεργάστηκε με δημόσιους φορείς και διετέλεσε λέκτορας σε διάφορους διεθνείς φορείς.

Mario Cucinella competition jury

Mario Cucinella

Mario Cucinella Architects
Italy

Ο Mario Cucinella γεννήθηκε στο Παλέρμο το 1960 και αποφοίτησε από την Αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο της Γένοβας το 1986. Το 1992, στο Παρίσι, ίδρυσε την MCA – Mario Cucinella Architects, μια εταιρεία αρχιτεκτονικής και σχεδιασμού που έχει πλέον κεντρικά γραφεία στη Μπολόνια και το Μιλάνο, και του οποίου είναι και ο δημιουργικός διευθυντής. Το 2015 ίδρυσε το SOS - School of Sustainability.

Tosin Oshinowo  competition jury

Tosin Oshinowo

Oshinowo Studio
Nigeria

Η Tosin Oshinowo είναι μια Νιγηριανή αρχιτέκτονας και σχεδιάστρια με έδρα το Λάγος, γνωστή για τους εκτεταμένους οικιστικούς και εμπορικούς της χώρους και τις γνώσεις της σχετικά με τις κοινωνικά ανταποκρινόμενες προσεγγίσεις της αστικοποίησης. Βασισμένο σε βαθύ σεβασμό για τον πολιτισμό και την ιστορία της Γιορούμπα και προέρχεται από ένα έντονα αφρικανικό πλαίσιο. Είναι επίσης η επιμελήτρια της Τριενάλε Αρχιτεκτονικής Sharjah 2024.

Urko Sanchez  competition jury

Urko Sanchez

Urko Sanchez Architects
Spain / Kenya

Η Urko Sanchez Architects είναι ένα βραβευμένο αρχιτεκτονικό γραφείο boutique με έδρα την Κένυα και την Ισπανία, γνωστό για την αριστεία στο σχεδιασμό. Τα έργα κυμαίνονται σε μέγεθος, πολυπλοκότητα και λειτουργία. Σε όλες τις περιπτώσεις, ωστόσο, η εστίαση είναι στον πελάτη και στο πλαίσιο, με μια προσαρμοσμένη προσέγγιση σε κάθε μοναδικό έργο. Τα εμπορικά έργα περιλαμβάνουν ξενοδοχεία, κτίρια γραφείων, βιομηχανικούς χώρους και οικιστικές αναπτύξεις μεταξύ άλλων.

Raul Pantaleo Kaira Looro jury

Raul Pantaleo

TAM Associati
Italy

Ο Raul Pantaleo ασχολείται με την πρακτική των κοινωνικών επικοινωνιών και τη γραφιστική για διάφορες Δημόσιες Διοικήσεις και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς. Ο Raul Pantaleo είναι ένας από τους συνιδρυτές του "studio TAMassociati" μιας πρακτικής που ειδικεύεται σε έργα κοινωνικού προσανατολισμού σε κρίσιμους τομείς. Μεταξύ των κύριων βραβείων που έλαβε: το βραβείο LafargeHolcim Awards Acknowledgment (2017), το Aga Khan Award (2013), το Zumtobel Gruop Award (2014).

Emmanuelle Moureaux Kaira Looro jury

Emmanuelle Moureaux

Emmanuelle Moureaux Architecture
Japan

Η Emmanuelle Moureaux είναι Γαλλίδα αρχιτέκτονας και καλλιτέχνης που ζει στο Τόκιο από το 1996, όπου ίδρυσε την αρχιτεκτονική emmanuelle moureaux + design το 2003. Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Τέχνης και Σχεδίου Tohoku. Μέλος του "Tokyo Society of Architects", του "Architectural Institute of Japan" και του "Japan Institute of Architects".

Saad El Kabbaj, Driss Kettani and Mohamed Amine Siana competition jury

Driss Kettani

Maroc

Γεννημένος το 1978 στη Φες, ο Driss Kettani σπούδασε στην Ecole Nationale d'Architecture του Ραμπάτ, στο Μαρόκο όπου αποφοίτησε το 2003. Πέρασε τα παιδικά του χρόνια στην Ακτή Ελεφαντοστού πριν έρθει στο Μαρόκο το 1996. Μετά από κάποιες συνεργασίες, άνοιξε το γραφείο στην Καζαμπλάνκα το 2005, δουλεύοντας σε ορισμένα έργα στέγασης, γραφείων και σχεδιασμού. Σήμερα διδάσκει στο Mohammed VI Polytechnic University.

Saad El Kabbaj, Driss Kettani and Mohamed Amine Siana competition jury

Saad El Kabbaj

Maroc

Γεννημένος το 1978 στην Καζαμπλάνκα, ο Saad El Kabbaj σπούδασε στην Ecole Nationale d’Architecture του Ραμπάτ, στο Μαρόκο από όπου αποφοίτησε το 2003. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του, είχε κάποιες εμπειρίες στο εξωτερικό (Ελλάδα, Τυνησία και Αίγυπτος). Άνοιξε το γραφείο του στην Καζαμπλάνκα το 2005 και εργάζεται σε μια ποικιλία έργων. Αυτή τη στιγμή διδάσκει στο Πανεπιστήμιο UIR στο Ραμπάτ.

Saad El Kabbaj, Driss Kettani and Mohamed Amine Siana competition jury

Mohamed Amine Siana

Maroc

Γεννημένος το 1979 στην Καζαμπλάνκα, ο Mohamed Amine SIANA αποφοίτησε από την Ecole Nationale d'Architecture of Rabat, Μαρόκο το 2004. Συνεργάζεται από το 2000 με διαφορετικούς αρχιτέκτονες και είχε κάποιες εμπειρίες στο εξωτερικό πριν ανοίξει το δικό του γραφείο στην Καζαμπλάνκα το 2005. Εργάζεται σε διαφορετικά είδος έργων: εσωτερικό, στέγαση, υγεία, σχεδιασμός. Αυτή τη στιγμή διδάσκει στο Πανεπιστήμιο UIR στο Ραμπάτ.

ΤΟ ΈΡΓΟ

Στόχος αυτού του διαγωνισμού είναι η επιλογή ενός αρχιτεκτονικού σχεδίου για ένα Κέντρο Μητρότητας, το οποίο να προσφέρει υγειονομική περίθαλψη καθ' όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αναζητούμε ένα καινοτόμο μοντέλο – ένα εμβληματικό, ζεστό και επαγγελματικό μέρος όπου κάθε γυναίκα μπορεί να αισθάνεται ασφαλής. Το κτίριο πρέπει να σχεδιαστεί ως ανθρωπιστική δράση και για ιδιοκατασκευή, δηλαδή χωρίς εξειδικευμένο προσωπικό ή κατασκευαστικές εταιρείες, με άμεση συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας, χωρίς χρήση βαρέων οχημάτων και με βιώσιμες τεχνολογίες και τοπικά υλικά.

Δείτε περισσότερα Κατεβάστε τις οδηγίες

Architecture Competition brief
Architecture Competition brief
Architecture Competition brief

Λάβετε μέρος στον διαγωνισμό

Εγγραφείτε στο διαγωνισμό και υποβάλετε το έργο σας