Ενορκοι


Kengo Kuma

Kengo Kuma & Associates - Japan.

Kengo Kuma
Ο Kengo Kuma γεννήθηκε το 1954. Ίδρυσε την Kengo Kuma & Associates (KKAA) το 1990. Ομότιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Τόκιο μετά από διδασκαλία στο Πανεπιστήμιο Keio και στο Πανεπιστήμιο του Τόκιο. Τα έργα KKAA βρίσκονται σε εξέλιξη σε περισσότερες από 30 χώρες. Το KKAA έχει γραφείο στο Τόκιο, το Παρίσι και το Πεκίνο. Ο Kengo Kuma προτείνει αρχιτεκτονική που ανοίγει νέες σχέσεις μεταξύ της φύσης, της τεχνολογίας και των ανθρώπων. Θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς σύγχρονους αρχιτέκτονες, παγκοσμίως αναγνωρισμένος για τη βιώσιμη προσέγγισή του και αφοσιωμένος στο σεβασμό για το περιβάλλον και την παράδοση. Οι σημαντικότερες δημοσιεύσεις του περιλαμβάνουν Ten Sen Men («σημείο, γραμμή, αεροπλάνο», Iwanami Shoten), Hito no Sumika («καταφύγια για ανθρώπους», Shincho Shinsho), Makeru Kenchiku (Αρχιτεκτονική της ήττας, Iwanami Shoten), Shizen na Kenchiku (Φυσικό Architecture, Iwanami Shinsho), Chii-sana Kenchiku (Small Architecture, Iwanami Shinsho) και πολλοί άλλοι. Ο Kengo Kuma έχει σχεδιάσει σημαντικά κτίρια σε όλο τον κόσμο. Αυτά περιλαμβάνουν το Japan National Stadium στην Ιαπωνία, το V&A Dundee στη Σκωτία, το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης στην Κίνα, το GC Prostho Museum Research Cente στην Ιαπωνία, το Under One Roof EPFL Artlab στην Ελβετία, το Kadokawa Culture Museum and Exchange στην Αυστραλία και πολλά άλλα. Το 2021 έλαβε το βραβείο «The Most Influential People of 2021» από το περιοδικό Time.

Kengo Kuma
Kengo Kuma
Kengo Kuma

Benedetta Tagliabue

Benedetta Tagliabue – EMBT Architects - Spain

Benedetta Tagliabue Miralles Tagliabue EMBT
Σπούδασε αρχιτεκτονική στο Istituto di Architettura di Venezia (IUAV) και σήμερα ενεργεί ως διευθύντρια της διεθνούς εταιρείας αρχιτεκτονικής Miralles Tagliabue EMBT, που ιδρύθηκε το 1994 σε συνεργασία με τον Enric Miralles, με έδρα τη Βαρκελώνη, τη Σαγκάη και το Παρίσι. Μεταξύ των πιο αξιοσημείωτων έργων της είναι το Κοινοβούλιο της Σκωτίας στο Εδιμβούργο, το Diagonal MarPark, η αγορά Santa Caterina στη Βαρκελώνη, το Campus Universitario de Vigo και το Spanish Pavilion στην World Expo της Σαγκάης το 2010, το οποίο βραβεύτηκε με το διάσημο RIBA International "Best International Building of Βραβείο 2011». Στον τομέα της διδασκαλίας, έχει διατελέσει επισκέπτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια και στο ETSAB της Βαρκελώνης, δίνοντας τακτικά διαλέξεις σε φόρουμ αρχιτεκτονικής και πανεπιστήμια, ενώ αποτελεί μέρος των ενόρκων σε όλο τον κόσμο, π.χ. τα βραβεία Princesa de Asturias και από το 2014 είναι μέλος της κριτικής επιτροπής του Βραβείου Pritzker. Το 2004 έλαβε επίτιμο διδάκτορα από τη Σχολή Τεχνών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Νάπιερ του Εδιμβούργου, Σκωτία. Το έργο της έλαβε το βραβείο RIBA Stirling το 2005, το Εθνικό Ισπανικό Βραβείο το 2006, το Εθνικό Βραβείο Καταλονίας το 2002, το βραβείο της πόλης της Βαρκελώνης το 2005 και το 2009, τα βραβεία FAD το 2000, το 2003 και το 2007. Έλαβε το βραβείο RIBA Jencks 2013, το οποίο απονέμεται ετησίως σε άτομο ή πρακτική που έχει πρόσφατα σημαντική συμβολή διεθνώς τόσο στη θεωρία όσο και στην πρακτική της αρχιτεκτονικής. Και τον Μάιο του 2019, έλαβε τον Σταυρό του Sant Jordi που χορηγήθηκε από τη Generalitat της Καταλονίας για την αριστεία της επαγγελματικής της πρακτικής στον τομέα της αρχιτεκτονικής παγκοσμίως. Είναι επίσης διευθύντρια του Ιδρύματος Enric Miralles, στόχος του οποίου είναι να προωθήσει την πειραματική αρχιτεκτονική στο πνεύμα του αείμνηστου συζύγου και συντρόφου της Enric Miralles.

Benedetta Tagliabue Miralles Tagliabue EMBT
Benedetta Tagliabue Miralles Tagliabue EMBT
Benedetta Tagliabue Miralles Tagliabue EMBT

Agostino Ghirardelli

SBGA | Blengini Ghirardelli - Italy

Agostino Ghiradelli
Ο Agostino Ghiradelli απέκτησε πτυχίο αρχιτεκτονικής από το Università degli Studi di Genova το 1999. Έχει συνεργαστεί και υπήρξε συνεργάτης πολλών διεθνών εταιρειών, έχει εργαστεί στη Νέα Υόρκη και το Παρίσι και έχει επιβλέψει εργοτάξια σε όλο τον κόσμο. Επικεντρώνεται τόσο στην έρευνα όσο και στη φάση σχεδιασμού έργων Αρχιτεκτονικής και Πολεοδομίας. Για το σκοπό αυτό συνεργάστηκε με δημόσιους φορείς και διετέλεσε λέκτορας σε διάφορα διεθνή ιδρύματα: MIPIM 2019, University of Vienna, University of Trieste, ULI, Europe Young Leaders Summer School of Milan. Το 2017 δημιούργησε το Studio SBGA I Blengini Ghirardelli με τον Giuseppe Blengini. Απέκτησε εμπειρία σε ένα ευρύ φάσμα αρχιτεκτονικών έργων με επίκεντρο πάντα τη βιωσιμότητα. Σχεδιάζει ευέλικτα περιβάλλοντα εργασίας που εφαρμόζουν συνδεσιμότητα και ευελιξία βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής. Οι πολεοδομικές παρεμβάσεις στις οποίες έπαιξε ρόλο σχεδιαστή / συντονιστή είναι: ESA-ESTEC CAMPUS στο Noordwijk κοντά στο Ρότερνταμ. UniCredit Campus στο Lampugnano, Μιλάνο. Masterplan για το νέο γήπεδο του Α.Σ. Η ομάδα ποδοσφαίρου της Ρόμα στη Ρόμα. Masterplan CityLife στο Μιλάνο.

Agostino Ghirardelli SBGA | Blengini Ghirardelli Credit foto: Cosentino AEC Illuminazione
SBGA | Blengini Ghirardelli
SBGA | Blengini Ghirardelli

Urko Sanchez

Urko Sanchez Architects - Nairobi & Madrid, Kenya & Spain.

Urko Sanchez
Η Urko Sanchez Architects είναι ένα βραβευμένο αρχιτεκτονικό γραφείο boutique με έδρα την Κένυα και την Ισπανία, γνωστό για την αριστεία στο σχεδιασμό. Τα έργα κυμαίνονται σε μέγεθος, πολυπλοκότητα και λειτουργία. Σε όλες τις περιπτώσεις, ωστόσο, η εστίαση είναι στον πελάτη και στο πλαίσιο, με μια προσαρμοσμένη προσέγγιση σε κάθε μοναδικό έργο. Τα εμπορικά έργα περιλαμβάνουν ξενοδοχεία, κτίρια γραφείων, βιομηχανικούς χώρους και οικιστικές αναπτύξεις μεταξύ άλλων. Επιπλέον, η Urko Sanchez Architects είναι παθιασμένη με την κοινωνική βελτίωση, συνεισφέροντας όσο πιο συχνά γίνεται σε έργα που στοχεύουν σε μειονεκτούσες κοινότητες με απαραίτητες και καινοτόμες παρεμβάσεις. Τα γραφεία Urko Sanchez Architects εδρεύουν στην Κένυα και την Ισπανία, εργάζονται κυρίως στην Ανατολική Αφρική, αλλά το γραφείο έχει αναλάβει έργα σε όλη την περιοχή (Τζιμπούτι, Σομαλία) και μακρύτερα (ΗΑΕ, Αγκόλα, Βοσνία, Γερμανία, Ισπανία). Η ομάδα της Urko Sanchez Architects είναι ευέλικτη, πολυπολιτισμική και μπορεί να υπερηφανεύεται για εκπληκτικές τοπικές και διεθνείς επιδόσεις. Ο διευθυντής Urko Sanchez έχει μια πλούσια εμπειρία, έχοντας ταξιδέψει εκτενώς και έχει ολοκληρώσει έργα σε πολλαπλά πλαίσια. Ο Urko χρησιμοποιεί την ευρεία εμπειρία του για να δημιουργήσει μια καινοτόμο και ευέλικτη αρχιτεκτονική προοπτική για κάθε μοναδικό έργο. Οι αρχιτέκτονες Urko Sanchez επικεντρώνονται στη στενή συνεργασία με τους πελάτες για τη δημιουργία εξατομικευμένων έργων και ερμηνεύουν πιστά το όραμά τους. Πάνω από όλα, η εταιρεία εκτιμά την εμπιστοσύνη των πελατών και την απαράμιλλη ποιότητα στην έκφραση και την εκτέλεση των ιδεών της. Η εταιρεία είναι βαθιά αφοσιωμένη στην περιβαλλοντική διαχείριση και για κάθε έργο, η ομάδα εξετάζει τις πολιτιστικές ρίζες της δομής και τον τρόπο με τον οποίο το κτίριο θα ενσωματωθεί καλύτερα στο περιβάλλον του. η θέα, τα γηγενή υλικά και η ροή του περιβάλλοντος χώρου. Τα χαρακτηριστικά των έργων Urko Sanchez περιλαμβάνουν σύγχρονες ανατροπές στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική. μια πράσινη αισθητική που αξιοποιεί την αιολική και ηλιακή ενέργεια και το ανακυκλωμένο νερό. και αξιοποίηση της φυσικής αρχιτεκτονικής για να αναδείξει το φυσικό φως και να πλαισιώσει ιδιωτικούς κήπους και ανοιχτές αυλές.

Urko Sanchez
Urko Sanchez
Urko Sanchez

Tosin Oshinowo

Oshinowo Studio - Nigeria

Urko Sanchez
Η Tosin Oshinowo είναι μια Νιγηριανή αρχιτέκτονας και σχεδιάστρια με έδρα το Λάγος, γνωστή για τους εκτεταμένους οικιστικούς και εμπορικούς της χώρους και τις γνώσεις της σχετικά με τις κοινωνικά ανταποκρινόμενες προσεγγίσεις της αστικοποίησης. Βασισμένα σε ένα βαθύ σεβασμό για την κουλτούρα και την ιστορία της Γιορούμπα και προερχόμενα από ένα έντονα αφρικανικό πλαίσιο, τα σχέδια του Oshinowo ενσωματώνουν ένα σύγχρονη προοπτική για την επόμενη γενιά αφρικανικού σχεδιασμού και αφρο-μινιμαλισμού: μια απόκριση αντανάκλαση του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος της αρχιτεκτονικής και του σχεδιασμού που δίνει προτεραιότητα στη βιωσιμότητα, την ανθεκτικότητα, και ηρεμία. Είναι επίσης η επιμελήτρια της Τριενάλε Αρχιτεκτονικής Sharjah 2024. Ως αρχιτέκτονας, ο Oshinowo είναι περισσότερο γνωστός ως ιδρυτής και διευθυντής του cmDesign Atelier (cmD+A), ιδρύθηκε το 2012. Με έδρα το Λάγος, το ιατρείο έχει αναλάβει μια σειρά κυρίως πολιτικών έργων, συμπεριλαμβανομένου του σχεδιασμού του Maryland Mall, καθώς και ενός ευρέος φάσματος οικιστικών έργων, συμπεριλαμβανομένων του φωτός παραθαλάσσια σπίτια στην ακτή της παραθαλάσσιας πόλης. Το ενδιαφέρον της για την αρχιτεκτονική εκτείνεται σε ένα ευρύτερο όραμα του αστικισμός και κοινότητα· πρόσφατα ολοκλήρωσε ένα έργο με την Ανάπτυξη των Ηνωμένων Εθνών Πρόγραμμα στη βορειοανατολική Νιγηρία, οικοδόμηση μιας εντελώς νέας κοινότητας για ένα χωριό που εκτοπίστηκε από την Μπόκο Χαράμ. Πριν ιδρύσει την cmD+A, εργάστηκε στα γραφεία της Skidmore Owings & Merrill στο Λονδίνο και στο Γραφείο της Metropolitan Architecture Rotterdam, όπου ήταν μέλος της ομάδας που σχεδίασε την 4η Ηπειρωτική Γέφυρα πρόταση το 2008. Επιστρέφοντας στο Λάγος, άσκησε την πρακτική της στην James Cubitt Architects και ηγήθηκε αξιοσημείωτων έργων, συμπεριλαμβανομένου του masterplan και του εταιρικού κτιρίου των κεντρικών γραφείων για το Nigeria LNG στο Port Harcourt. Ως σχεδιάστρια προϊόντων, η δουλειά της επικεντρώνεται κυρίως στο σχεδιασμό καρέκλας. το 2017, δημιούργησε το Ilé-Ilà, που σημαίνει House of Lines στη μητρική της γλώσσα Γιορούμπα. Μια μάρκα πολυτελείας, οι καρέκλες Ilé-Ilà κατασκευάζονται κατόπιν παραγγελίας, σχεδιάζονται και χειροποίητα στο Λάγος και έχουν χαρακτηριστεί ως κορυφαίο σημείο του σύγχρονου αφρικανικού σχεδιασμού επίπλων δημοσιεύσεις σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Harper's Bazaar Interiors (Απρίλιος 2018), Elle Decor (Ιανουάριος 2020) και Grazia (Ιούνιος 2020). Το έργο του Oshinowo καλύπτει επίσης την εννοιολογική σφαίρα, με έντονο ενδιαφέρον για την αρχιτεκτονική ιστορία και κοινωνικά ανταποκρινόμενες προσεγγίσεις για την αρχιτεκτονική, το ντιζάιν και την πολεοδομία, που στηρίζονται σε ένα πάθος για υποστήριξη του αφρικανικού σχεδιασμού και της καινοτομίας. Το 2020, συνεργάστηκε με τη Lexus στον εννοιολογικό σχεδιασμό εξερευνήσεις για το Σχέδιο Μαϊάμι, και έχει γράψει πληθωρικά για την πολεοδομία, τον αφρομοντερνισμό, το ντιζάιν και ταυτότητα σε εκδόσεις, συμπεριλαμβανομένων των Expansions, μια δημοσίευση ως μέρος της Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής της Βενετίας 2021 και Omenka Online, ένα θέμα που διερευνήθηκε επίσης στην ομιλία της στο TEDxPortHarcourt τον Νοέμβριο του 2017. Επίσης συνεπιμελήθηκε τη δεύτερη Μπιενάλε του Λάγος με τίτλο How to Build a Lagoon from a Bottle of Wine; το 2019. Ο Oshinowo είναι εγγεγραμμένος αρχιτέκτονας στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Νιγηρίας και μέλος του Νιγηριανού Ινστιτούτου Αρχιτέκτονες, καθώς και το Βασιλικό Ινστιτούτο των Βρετανικών Αρχιτεκτόνων, με πτυχίο στην Αρχιτεκτονική από το Kingston College στο Λονδίνο, μεταπτυχιακό στο Urban Design in Development από το Bartlett School of Αρχιτεκτονική, Δίπλωμα Αρχιτεκτονικής από την Αρχιτεκτονική Ένωση του Λονδίνου και Master in Business στην Αρχιτεκτονική και Σχεδιασμό από το Πανεπιστήμιο IE της Μαδρίτης. Έχει κερδίσει πολλά βραβεία, συμπεριλαμβανομένου του 3ου City People Real Estate Awards για τον Αρχιτέκτονα της Χρονιάς 2017 και τα Lord’s Achievers Awards for Creativity, στο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Επιτυχόντων 2019. Ήταν μεταξύ των πέντε φιναλίστ για το 2024 Diversity in Architecture Βραβεία Divia.

Tosin Oshinowo - Rensource Energy Office - photos Medina Dugger
Tosin Oshinowo - CORAL PAV. 20 - photo Tolu Sanusi
Tosin Oshinowo - UNDP Ngarannam  - courtesy UNDP Nigeria and Tolulope Sanusi

Raul Pantaleo

TAM Associati - Italy

Raul Pantaleo
Ο Ραούλ Πανταλέο είναι Ιταλός αρχιτέκτονας, γεννημένος στο Μιλάνο, ζει και εργάζεται στη Βενετία και την Τεργέστη. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο IUAV της Βενετίας. Κατέχει διεθνές πιστοποιητικό στην Ανθρώπινη Οικολογία που αποκτήθηκε μέσω μεταπτυχιακών σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Πάντοβα. Ο Raul είναι σχεδιαστής έργων και σύμβουλος στους τομείς της βιο-αρχιτεκτονικής και της αστικής επαναπροσόντων. Σήμερα ασχολείται με τη διεξαγωγή εργαστηρίων στις διαδικασίες συμμετοχικής και επικοινωνιακής ανάπτυξης έργων. Επιπλέον, ασχολείται με την πρακτική της κοινωνικής επικοινωνίας και της γραφιστικής για διάφορες Δημόσιες Διοικήσεις και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς. Ο Raul Pantaleo είναι ένας από τους συνιδρυτές του «studio TAMassociati», μιας πρακτικής που ειδικεύεται σε έργα κοινωνικού προσανατολισμού σε κρίσιμους τομείς. Μερικά από τα τρέχοντα και ολοκληρωμένα έργα περιλαμβάνουν: Το Salam Center for Cardiac Surgery for the Emergency MGO στο Σουδάν. Banca Etica (Ethic Bank) Έδρα στην Πάντοβα (Ιταλία). κτίρια υγειονομικής περίθαλψης για τη ΜΚΟ Έκτακτης Ανάγκης στο Νταρφούρ του Σουδάν. επίσης έργα στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, τη Σιέρα Λεόν, τη Ρουάντα, το Αφγανιστάν, το Ιράκ και την Ουγκάντα. Μεταξύ των κύριων βραβείων που έλαβε: το βραβείο LafargeHolcim Awards Acknowledgment (2017), το Aga Khan Award (2013), το Zumtobel Gruop Award (2014).

Mphethi Morojele architet MMA Studio
Mphethi Morojele architet MMA Studio
Mphethi Morojele architet MMA Studio

Emmanuelle Moureaux

Emmanuelle Moureaux Architecture + Design, Japan

Mphethi Morojele architect
Η Emmanuelle Moureaux είναι μια Γαλλίδα αρχιτέκτονας και καλλιτέχνης που ζει στο Τόκιο από το 1996, όπου ίδρυσε την emmanuelle moureaux αρχιτεκτονική + design το 2003. Εμπνευσμένη από τα στρώματα και τα χρώματα του Τόκιο που έχτισε ένα περίπλοκο βάθος και πυκνότητα στο δρόμο και τα παραδοσιακά χωρικά στοιχεία όπως συρόμενες οθόνες, έχει δημιουργήσει την έννοια του «shikiri», που κυριολεκτικά σημαίνει «διαιρώντας (δημιουργώντας) χώρο με χρώματα». Χρησιμοποιώντας χρώματα ως την υπογραφή της, τα έργα της επεκτείνονται σε μια σειρά από έργα, όπως αρχιτεκτονικό σχέδιο για την Sugamo Shinkin Bank, σχεδιασμός χώρου για το ABC Cooking Studio, καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις για UNIQLO και ISSEY MIYAKE, σειρά έργων τέχνης "100 χρώματα" και "Forest of Numbers» στο Εθνικό Κέντρο Τέχνης, Τόκιο. Με εντολή της κυβέρνησης της πόλης της Νέας Ταϊπέι στην Ταϊβάν, ολοκλήρωσε το 2021 τον καλλιτεχνικό σχεδιασμό της μαζικής γρήγορης διέλευσης "Circular Line", όπου τα χρώματά της εξαπλώθηκαν στην κλίμακα της πόλης. Αναπληρωτής Καθηγητής στο Tohoku University of Art and Design. Μέλος του "Tokyo Society of Architects", του "Architectural Institute of Japan" και του "Japan Institute of Architects".

emmanuelle moureaux moureaux
emmanuelle moureaux moureaux
emmanuelle moureaux moureaux

Saad El Kabbaj, Driss Kettani and Mohamed Amine Siana

Maroc

Driss Kettani
Γεννημένος το 1978 στην Καζαμπλάνκα, ο Saad El Kabbaj σπούδασε στην Ecole Nationale d'Architecture του Ραμπάτ, στο Μαρόκο, όπου αποφοίτησε το 2003. Άνοιξε το γραφείο του στην Καζαμπλάνκα το 2005 και εργάζεται σε μια σειρά από έργα. Αυτή τη στιγμή διδάσκει στο Πανεπιστήμιο UIR στο Ραμπάτ. Γεννημένος το 1978 στη Φες, ο Driss Kettani σπούδασε στην Ecole Nationale d’Architecture του Ραμπάτ, στο Μαρόκο από όπου αποφοίτησε το 2003. Σήμερα διδάσκει στο Mohammed VI Polytechnic University. Γεννημένος το 1979 στην Καζαμπλάνκα, ο Mohamed Amine SIANA αποφοίτησε από την Ecole Nationale d'Architecture του Ραμπάτ, στο Μαρόκο το 2004. Σήμερα διδάσκει στο Πανεπιστήμιο UIR στο Ραμπάτ. Άνοιξαν ένα κοινό γραφείο στην Καζαμπλάνκα το 2005, δουλεύοντας ταυτόχρονα σε προσωπικά έργα και μαζί σε σημαντικές προμήθειες και διαγωνισμούς. Η ιδέα ήταν να δημιουργηθεί ένα είδος εργαστηρίου, με τα οφέλη της ανταλλαγής και της ανταλλαγής ιδεών έχοντας ταυτόχρονα μια προσωπική γκάμα εκφράσεων. Έτσι, κέρδισαν τον διαγωνισμό του Πανεπιστημίου Taroudant το 2006 που ολοκληρώθηκε το 2010. Ένα άλλο έργο συνεργασίας είναι το Guelmim Technology School το οποίο ολοκληρώθηκε το 2011. Αυτό το έργο προκρίθηκε για το Aga Khan Award for Architecture. Εργάστηκαν επίσης στο Laayoune Technology School, στο Jacques Chirac School Group στο Ραμπάτ, στο BO 52 μικτής χρήσης στην Καζαμπλάνκα ή στο διαγωνισμό Casablanca Grand Stadium. Προσπαθούν να συνδυάσουν μια μοντέρνα και σύγχρονη προσέγγιση ενώ είναι πολύ ευαίσθητοι στο πλαίσιο και το πνεύμα του τόπου, προσπαθώντας να βρουν μια ουσιαστική και ποιητική αίσθηση του χώρου. Το έργο τους έχει βραβευτεί μεταξύ άλλων από το βραβείο Mimar Sinan στην Κωνσταντινούπολη, το Βραβείο Αρχμαραθώνιου στη Βηρυτό. Η δουλειά τους έχει επίσης δημοσιευτεί σε πολλές διεθνείς εκδόσεις και έχει εκτεθεί στη Βενετία, το Παρίσι, τη Νέα Υόρκη, τη Σαγκάη, τη Μελβούρνη και το Μιλάνο.

Driss Kettani Archtiecte
Driss Kettani Archtiecte
Driss Kettani ArchtiecteΕπιτροπή ΑνταγωνισμούRaoul Vecchio

Co-Founder Balouo Salo - Italy & Senegal

Raoul Vecchio
Ο Raoul Vecchio αποφοίτησε από την Αρχιτεκτονική και τη Μηχανική το 2015 στο Πανεπιστήμιο της Κατάνια στο. Ανθρωπιστής ακτιβιστής για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και ανάπτυξης, ειδικεύεται στα ανθρώπινα δικαιώματα, τη βοήθεια σε θύματα βίας και την οικοδόμηση της ειρήνης. Το 2014 ίδρυσε την Ανθρωπιστική Οργάνωση Balouo Salo, της οποίας είναι πρόεδρος, που ασχολείται με έργα στους τομείς της διπλωματικής, των μέσων ενημέρωσης, του σχεδιασμού και της υλοποίησης. Τα έργα επικεντρώνονται πάντα στον στόχο της επίλυσης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης και της ενίσχυσης της αυτάρκειας στις αγροτικές κοινότητες των αναπτυσσόμενων χωρών, ιδιαίτερα στην Υποσαχάρια Αφρική. Διδάσκει σε τοπικό και διεθνές επίπεδο σε μεταπτυχιακά και πανεπιστήμια και συνεργάζεται με ΜΚΟ και διεθνείς οργανισμούς για τον αναπτυξιακό σχεδιασμό και την επίλυση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης σε αναδυόμενες χώρες. Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων για την αρχιτεκτονική και τον ανθρωπιστικό ακτιβισμό. Μεταξύ των σημαντικότερων αρχιτεκτονικών του έργων: ένα φράγμα κατά του άλατος στη Σενεγάλη για την αντιμετώπιση ενός σπάνιου περιβαλλοντικού φαινομένου που προκαλεί υποσιτισμό και φτώχεια σε περισσότερους από 80.000 ανθρώπους, η κατασκευή ηλιακών πηγαδιών με συστήματα απορρύπανσης νερού για τη μείωση της βρεφικής θνησιμότητας, οι κατασκευές σχολείων και εκπαιδευτικών κέντρα για τη μείωση του αναλφαβητισμού, την κατασκευή καταφυγίων για γυναίκες θύματα βίας. Η προσέγγιση είναι αφιερωμένη στην αυτο-κατασκευή και τη συμμετοχή της κοινότητας μέσω εκπαιδευτικών εργαστηρίων και τη συμμετοχή των δικαιούχων. Από το 2015 έχει ευαισθητοποιήσει και εκπαιδεύσει περισσότερους από 25.000 κατοίκους σε 85 αγροτικά χωριά στη νότια Σενεγάλη και έχει προσφέρει εκπαιδευτική υποστήριξη σε περισσότερους από 18.000 μαθητές στη Σενεγάλη. Πραγματοποιεί συνεχείς διπλωματικές και διαμεσολαβητικές δραστηριότητες και εκπαίδευση της τοπικής και διεθνούς κοινότητας σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η ανθρωπιστική του δέσμευση έχει αναγνωριστεί με διάφορα βραβεία στον τομέα της διεθνούς αλληλεγγύης και με τιμητικές διακρίσεις στους χώρους όπου δραστηριοποιείται.

Sebastiano D'Urso

University of Catania, Italy

Sebastiano D'Urso
Sebastiano D'Urso, PhD και αναπληρωτής καθηγητής Αρχιτεκτονικής και αστικής σύνθεσης στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και Αρχιτεκτονικής, Πανεπιστήμιο της Κατάνια. Κάνει έρευνα δραστηριότητες που εξετάζουν τις μολύνσεις της αρχιτεκτονικής με άλλους κλάδους. Μοιράζεται την έρευνα αποτελέσματα για την προώθηση περαιτέρω μολύνσεων με τη δημοσίευσή τους σε περιοδικά και μονογραφίες.

Moulaye Diabate

Co-Founder Balouo Salo, Italy & Senegal

Ο Moulaye Diebate, γνωστός και ως Jali, συνιδρυτής του Balouo Salo, γεννήθηκε στο Baghere της Σενεγάλης το 1983. Κληρονομώντας μια παράδοση οκτώ αιώνων που μεταδόθηκε από πατέρα σε γιο, ο Jali είναι γριούλα. Έχει ένα έμφυτο πάθος για την κόρα, ένα παραδοσιακό μουσικό όργανο της εθνικής ομάδας Mandinka, το οποίο είναι διαδεδομένο σε όλη τη Δυτική Αφρική. Μετά την απόκτηση του επιστημονικού του απολυτηρίου γυμνασίου, ο Jali μετακόμισε στο Ντακάρ όπου ξεκίνησε τις σπουδές του στα Οικονομικά, αλλά η μουσική του τον έφερε στην Ιταλία, όπου ζει από το 2004. Ο Jali είναι πολιτιστικός διαμεσολαβητής με πολυετή εμπειρία στον τομέα της Μετανάστευση. Είναι επίσης εγγεγραμμένος στο μητρώο εμπειρογνωμόνων στο Δικαστήριο και στο Εμπορικό Επιμελητήριο της Κατάνια και έχει αποδεδειγμένη εμπειρία στη Μετάφραση/Διερμηνεία σε πολλές ξένες γλώσσες. Το 2020 αποφοίτησε από τις Σπουδές Γλωσσολογικής Διαμεσολάβησης με διατριβή με τίτλο «Μετανάστευση και δικαιώματα προσφύγων στο ευρωπαϊκό πλαίσιο». Η Moulaye Diabate έχει επίσης συνεργαστεί με εθνικούς και διεθνείς φορείς και οργανισμούς στον τομέα της γλωσσικής και πολιτιστικής διαμεσολάβησης, καθώς και με ΜΚΟ στον τομέα της προστασίας των δικαιωμάτων των παιδιών και της ένταξης.


Dario Distefano

Archicart, Italy

Ο Dario Luigi Distefano είναι ο ιδρυτής του καινοτόμου SME archicart, όπου συντονίζει τα τεχνικά τμήματα και τα τμήματα Ε&Α. Μετά την αποφοίτησή του από τη μηχανική, ο Dario απέκτησε διδακτορικό δίπλωμα στην αξιολόγηση και τον μετριασμό των αστικών και εδαφικών κινδύνων, αναπτύσσοντας την κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τεχνολογία πάνελ από κυματοειδές χαρτόνι. Συνεργάζεται με πολλά πανεπιστήμια ως ειδικός σε κτιριακά συστήματα χαμηλής τεχνολογίας και χαμηλών εκπομπών άνθρακα. Ο Dario είναι αντιπρόεδρος του μη κερδοσκοπικού σωματείου Balouo Salo, συμμετέχοντας σε πολλά ανθρωπιστικά προγράμματα στην περιοχή Casamance, στη νότια Σενεγάλη.
Grazie Maria Nicolosi

PhD University of Catania, Italy

Η Grazia Maria Nicolosi, PhD, είναι ειδικός σε θέματα Αρχιτεκτονικής και Αστικής Σύνθεσης [SSD ICAR/14]. Διεξάγει ερευνητικές δραστηριότητες με στόχο τον αστικό και αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και τον υπολογιστικό πειραματισμό. Συμμετείχε στο πρόγραμμα Erasmus στο Escuela Técnica Superior de Arquitectura στο Βαγιαδολίδ και πραγματοποίησε αρκετά εκπαιδευτικά ταξίδια: στο Λονδίνο το 2013, στην Ιαπωνία το 2017 και στη Στουτγάρδη το 2018 στο Ινστιτούτο Υπολογιστικού Σχεδιασμού και Κατασκευής. Είναι συγγραφέας μονογραφιών και επιστημονικών δοκιμίων, μεταξύ άλλων, για την αειφορία και την αισθητική στην αρχιτεκτονική.Λάβετε μέρος στον διαγωνισμό

Εγγραφείτε στο διαγωνισμό και υποβάλετε το έργο σας